Tabaka József a cseh Extraligában bizonyíthat! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. február 8., szerda

Tabaka József a cseh Extraligában bizonyíthat!

Az elmúlt napokban hivatos weboldalán számolt be arról a Speedway Club Zarnovica, hogy az idei esztendőben részt vesznek a cseh extraligában. Nyilvánosságra hozták a csapat összeállítását, melyben egy magyar versenyző, Tabaka József is helyet kapott.


A Speedway Club Zarnovica 60 éves története során számtalan alkalommal szerepelt a cseh ligában, ám utoljára 1985-ben szerepeltek a legmagasabb osztálynak titulált extraligában. Emiatt nagy az öröm északi szomszédainknál, akik 32 év után ismét a legjobbak között húzhatják a gázt.

A cseh extraligában induló alakulatoknak (Prága, Pardubice, Slany és Zarnovica) január végéig kellett megnevezniük azokat a salakszórókat, akiket az idei év során alkalmazni fognak. A zarnovicai klubvezetők e tekintetben is jó hírrel szolgálhattak a szurkolóknak, hiszen Patrik Búri, Adam Čarada, Michal Tomka, Ján Mihálik, Jakub Valkovič valamint David Pacalaj mellé sikerült leszerződtetniük Szlovákia legjobbját, az idén ismét a Grand Prix-ban motorozó, Martin Vaculikot is.

A hazai versenyzők mellett természetesen légiósokból sincs hiány, így 2017-ben a zarnovicai klubot erősíti a cseh Martin Gavenda, a korábbi Európa-bajnok Renat Gafurov, a 2015-ös egyéni szlovák bajnok, Stanislaw Burza, az ukrán Andrij Kobrin valamint Tabaka József.

Ezzel kapcsolatosan megkerestük a cívisvárosi versenyzőt egy rövid interjúra, aki az alábbiakat nyilatkozta.
Nagyon örülök a cseh ligának, nagyon erős versenyzők ellen motorozhatok, Martin Vaculik lesz a csapattársam, biztos vagyok benne, hogy sok mindent lehet majd tanulni tőle. Célom hogy minél több versenyen induljak és sok ponttal tudjam segíteni a csapatomat.
 A 2017-es cseh extraliga négy csapattal, nyolc fordulóban fog zajlani az alábbi versenynaptár szerint:

Április 20. - Pardubice
Május 9. - Prága
Május 14. - Žarnovica
Június 7. - Slaný
Június 18. - Žarnovica
Augusztus 30. - Slaný
Szeptember 14.  - Pardubice
Szeptember 19.  - Prága

Forrás: SpeedwayClub.sk

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here